mandag den 30. juli 2012

Hæklet babylegetøj.

At hækle er det ultimative tidsfordriv, til de dage hvor jeg bliver lidt for restløs. Efterhånden kan det meste laves med et halvt øje på tv'et. Jeg er vild med de små projekter og med at det søde hæklede babylegetøj der findes i butikkerne er det let at lade sig inspirere.

Ringen har jeg lavet efter denne DIY, dog har jeg kun lavet en enkelt. Bold og rangle er frihånd, efter jeg blev uvenner med en opskrift på en bold. Det gælder om at holde tungen lige i munden og lave udtag/indtag så jævnt som muligt.

Alle tre dele er fyldt ud med pudefyld og i bolden er der en lille bjælde, den ligger sikkert i en gul tingest fra et Kinderæg, også en super ide hapset i blogland. Ranglen rasler af rørperler igen i en gul tingest.

Jeg har valgt at holde tingene i sort og rød, så det egner sig super til de helt små.

Så mangler vi vist bare lige en baby til at lege med det. Men det må vente lidt endnu.

-Maiza

fredag den 6. juli 2012

Shorts igen - og så kom regnen

Endnu et par shorts. Debbie fra stof2000, stoffet er et par slagtede bukser jeg lavede til mig selv, de blev alt alt for store. Lommerne er en rest cupcakestof.

Denne gang er der sat kantbånd i benene, havde ikke lige rib der machede.. Det virker også ret godt, de bliver lidt bukse-nederdel agtige.



-Maiza

torsdag den 5. juli 2012

Shorts, i håb om mere sommervejr

De fleste af datterens shorts er med knapper og andre lukninger, som ikke lige passer til en pige der for nyligt har droppet bleen. Så jeg skal have gang i nogle på, i tilfælde af sommer i Danmark.

Dette er det første par, Mønsteret er Debbie fra Stof2000, dog har jeg sat rib i benene, synes det er ret fedt. Stoffet har min mor købt i den lokale stofbiks, der havde ophørsudsalg. Det er med lyserøde og grønne frøer.

Hun er en slim tøs, og mønsteret er generalt meget poset, så jeg har klippet en 110 uden sømrum, hvilket ser ud til at passe.

-Maiza

Hule under sengen

Ungerne har leget hule den sidste uges tid, og endelig fik jeg igår taget mig sammen til at sy forhæng til datterens halvhøje seng, så vi ikke behøver lave den af tæpper.

Der er sat en gardin stang op under sengen, og det passede lige med den rest Kitty stof jeg havde tilbage.

-Maiza

tirsdag den 3. juli 2012

En barnevognskæde til den kommende storesøster...

Datteren på 4½ år var så forelsket i barnevognskæden jeg lavede færdig tidligere idag.. hun kunne selt ikke holde fingrene fra den. Så hun blev noget så glad da jeg spurgte om hun ville have en til dukkevognen.

Og her er den så, lavet efter samme prrincip og med muffins i halv størrelse.

Glæder mig til at vise hende den i morgen :)

- Maiza

Hæklet ugle ophæng

Denne er lavet efter de ugler Familie Journalen har i opskriften på barnevognskæde (se tidl. indlæg)

Den er lige stor nok til barnevognskæde efter min smag, men rigtig nuser til en ophæng. Og hvilken baby har ikke brug for en lille ugle?

-Maiza

En lille hurtig blomst på elastik

Min pige på 4½ år er vildt interesseret i hvad man kan hækle. Så jeg gav mig i kast med et hurtigt blomster elastik. Den er bare lavet i frihånd, og der er plads til forbedring.

-Maiza

En hæklet barnevognskæde..

Så gik den gravide i hækleriet...

Jeg har længe ledt efter en tutorial til en barnevognskæde, ligesom dem der hitter i butikkerne til svimlende priser.

Så fik jeg dette link - Familie Journalen - ugler til barnevognen , men jeg synes at uglerne blev lidt for store, så jeg gav mig til at lede nettet tyndt efter en muffin/cupcake som jeg kunne lige. Det blev en blanding, bunden er fra denne opskrift fra Puslefantens DIY og toppen fra Anne Bauers blog. Jeg tilføjede franske knuder i stedet for perler.

De to stykker til at holde klipsen med er bare 20 lm x 4 rækker, kantet med en anden farve. Perlerne er fra TIGER.

En dejlig tøse ting jeg vil glæde mig til at have i barnevognen.


Materialepris:

- 3 nøgler bomuldsgarn á 15 kr.
- 2 seleplips á 12 kr.
- 1 pose perler á 10 kr.
- tyk elastiktråd á ca. 15 kr.

altså 94 kr ialt.

-Maiza