mandag den 6. august 2012

Rengøring og shine up af brugt barnevogn.

Hej

I lørdags købte vi en ny brugt barnevogn til vores kommende lillesøster, vi gjorde et kup og fandt en ca. 3 år gammel Scandia vogn på Gul&Gratis.dk, til kun 600 kr.

Dog var vognet lidt jordslået i kalesche og inderstof. Og så var der en smule rust på stellet. Men alt i alt en flot og billig vogn.

Første trin var at så den renset så jordslåetheden forsvandt. Det blev klaret med RODALON og knofedt, og så tonsvis af vand.

Men øv, stoffet var stadig plettet. Efter en googling fandt jeg frem til dette, Matas - mod jordslåede pletter. Som skulle kunne tage pletterne.

Så idag måtte manden ellers igang.

Først billeder af stoffet inden han gik igang.

Overlæder, før

Inden i kaleschen, før

Inderfor, før
Trin 1 i pakken, farver stoffet MEGET pink/lilla.
inderfor og kalesche, efter påføring af trin 1

Men farven forsvinder helt når trin 2 påføres. Især trin 2, er skrappe sager, som jeg nødtigt ville stå med inde. Manden siger at det var slemt.

Og så ellers skylle med rigeligt vand - det der kan skal en tur i vaskemaskinen efterfølgende.

Vi oplevede at der var meget tilbage af blandingen til trin 1, men at det var svært at få blandingen til trin 2 til at række. Faktisk kan I se på billedet ovenfor hvor meget der var af det lilla, og det var kun lige så der var nok af trin 2.

 Her er så resultatet:
overlæder, efter

Inderfor, efter

Inden i kaleschen, efter
Alle pletter er forsvundet :D

Nu skal den bare tørre godt igennem.

Det meste af rusten på stellet kan forøvrigt fjernes ved at putte eddike på stellet, for herefter at gnide med sammenrullet staniol. Vask efter med sæbevand.

Det færdige resultat
Taa daa... næsten som ny.


God fornøjelse!

- Maiza

Ingen kommentarer:

Send en kommentar